Temel'le tayfasi Dursun kucuk bir kayikla baliga cikarlar.Denizde epeyce yol aldiktan sonra buyuk bir firtina kopar.Temel yonunu kaybeder ve Dursuna bagirir;
-cabuk pusulayi getur!!!
Dursun cevap verir;
-pusulayi bulamayirum ne getireyum
Temel sakince cevap verir;
Kelime-i Sehadet getir..
............................................................................... Temel, Dursun, Cemal suyun altında en çok kalma yarışması yapıyorlarmış. Dursun 15 dakika, Cemal 10 dakika durmuş çıkmışlar. 10 saat olmuş 20 saat olmuş Temel in cesadi karaya vurmuş. Daha sonra Fadimeye baş sağlığı dilemişler.
-"Üzülme" diye teselli etmek istemişler.
Fadime: -"Önemli değil yarışı kazandı ya önemli olan o" demiş
............................................................................... Yolculuktan dönen Idris, kahvede oturanlara sordu :
- Yahu pizum Temel nasil öldi?
- Kalpten cittu, dediler.
- Vasiyetu filan var miydu?
- Var idu. "Beni denize gömün" demis idu.
- Cömdünüz mü?
- Cömdük amma, mezarinu kazarken çok kayip verduk
............................................................................... Temel ismini degistirmek için mahkemeye basvurmus.
Hakim demis ki: "Ne var oglum niye ismini degistirmek istiyorsun? Hem
senin ismin ne bakalim ?"
Temel cevap vermit : "Temel Kıç".
Hakim : "Tamam o zaman degistirmekte haklisin, yeni ismin ne olsun
istiyorsun?"
Temel : "Dursun Kiç" olsun demis.
...............................................................................
Temel ile Dursun bir gün para kazanmak için Amerika'ya gitmeye karar verirler.Uçaktan indiklerinde Temel:
-"Ayrilalim 2 sene sonra yine burada bulusucaz" der.Dursun da
-"Tamam" der.Aradan 2 sene geçer.Temel bir taksiye atlar,bulusma yerine erkenden gelir. Aradan 5 dakika geçer bir de ne görsün bir limuzin gelir ve içinden Dursun çikar.Temel hemen sorar
-"Nasil aldin bunu?" Dursun da:
-"Bir alet icat ettim penisini sokuyosun, 5 dolar atiyosun orgazm oluyosun".Temel:
-"Tamam 2 sene sonra yine bulusucaz" der. Aradan 2 sene daha geçer. Dursun bulusma yerine yine limuzini ile gelir,aradan bir iki dakika geçer ve helikopter sesleri polis sirenleri bir sürü eskort etrafa dolusur.Bir helikopter iner ve içinden Temel çikar, Dursun sasirmistir hemen Temele sorar
-"Nasil yaptin bunu?".Temel de
-"Bir alet icat ettim penisini sokuyosun 5 dolar atiyosun, 50 dolar atmadan geri birakmiyo" demis.
...............................................................................Azrail temelin yanına gelir ve kardeş vaktin tamam hadi gidelim der.
Temel de uyanık ya yalvarır bana 5 yıl süre ver ondan sonra gel al canımı azrail tamam der temel de kendi kendine pilot olursam beni havada yakalayamaz derken 5yıl sonunda azrail pilot temelin yanına gelir ve vakit doldu gidelim der
temelde şimdi canımı alsan arkada 300 yolcu var onlar ne olacak der
azrail : oglum hepinizi bir araya getirene kadar anam ağladı
............................................ .................................. Lazın eczanesine eli silahlı, yüzü kadın çoraplı iki soyguncu girmiş ve ellerindeki silahi Laza doğrultup:
- Çabuk kasadaki herşeyi ver !
- Özür dilerim, reçetesiz hiçbirşey vermiyoruz.
............................................................................... Temel akciger kanseri olmus Doktorlar iki aydan daha fazla yasaman mucize olur demisler ve umitsiz oldugu icin tedaviye de son vermisler.Olecegini anlayan Temel , butun esiyle dostuyla helallesmeye karar vermis. Fakat bizim Temel gordugu herkese kendisinin AIDS hastaligina yakalandigini ve iki ay icinde olecegini anlatiyor ve helal etmerini istiyomus haklarini. Tabii bunu duyanlar Temel'e helallik veriyorlarmis ama bir yandan da elini bile son bir defa sikip,kucaklasmaktan kaciniyorlarmis.Temel'in en iyi arkadasi Dursun Temel'in bu yaptigini duyunca sormuş:
- Yaw Temel, anladik sen Kanser oldun olecen, neden millete AIDS oldum diyon, bak herkesi bir korku sardi demis.
Temel;
- Yaw Tursun, oyle de oleceeezzz boyle de olecez, bari kariyi saglama alalim dedim.